ZAGREB, 29. kolovoza 2009. – Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) uputili su čestitke hrvatskim jedriličarima na sjajnim uspjesima postignutim tijekom dana

ZAGREB, 29. kolovoza 2009. – Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) uputili su čestitke hrvatskim jedriličarima na sjajnim uspjesima postignutim tijekom dana - Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato na SP-u klase 470 (Copenhagen – Danska, 23.-29.08.2009.), a Ivan Kljaković Gašpić osvojio je zlato na EP-u klase Finn (Varna – Bugarska, 24. – 29.08.2009.):

„Bravo Šime, bravo Igore!
U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo vam iskrene čestitke na osvajanju naslova svjetskih prvaka u olimpijskom dvosjedu 470!
Izuzetan je to nastavak sjajnih ovogodišnjih rezultata. Nakon osvajanja europskog srebra, na ovom Svjetskom prvenstvu pokazali ste zrelost i kvalitetu te dokazali da ste najbolji. Zahvaljujući vama, hrvatsko jedrenje je dobilo prvo svjetsko seniorsko zlato u nekoj od olimpijskih klasa.
I u nastavku sezone želimo vam puno osobnog zadovoljstva i sportskog uspjeha.“

„Bravo Ivane!
U ime hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno, upućujemo ti iskrene čestitke na izuzetnom sportskom uspjehu, osvajanju naslova europskog prvaka klase Finn!
Nakon srpanjske svjetske bronce, dokazao si svoju kvalitetu i na Europskom prvenstvu. Ostvario si još jedan sjajan osobni uspjeh, ali i rezultat hrvatskog jedrenja u godini koja će se dugo pamtiti u jedriličarskom sportu Hrvatske.
Iznimno nas veseli činjenica da si nakon uspješne juniorske karijere nastavio s pobjedama i u seniorskoj, čime si pokazao konstantu i kvalitetu. „