Ispis

ISTANBUL/ZAGREB, 26. siječnja 2009. – Na svečanoj ceremoniji, danas je u Istanbulu hrvatsko jedrenje i službeno primilo veliko međunarodno priznanje.

ISTANBUL/ZAGREB, 26. siječnja 2009. – Na svečanoj ceremoniji, danas je u Istanbulu hrvatsko jedrenje i službeno primilo veliko međunarodno priznanje. Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać i njihov tadašnji trener Ivan Bulaja dobitnici su časne nagrade Međunarodnog fair play odbora (CIFP) u kategoriji 'Act of Fair Play'. Iz ruku dvostrukog osvajača zlatne olimpijske medalje i proslavljenog slovenskog gimnastičara Miroslava Cerara, Kostov i Cupać preuzeli su vrijednu nagradu, također i u ime svog tadašnjeg trenera Ivana Bulaje koji zbog poslovnih obaveza nije bio u mogućnosti osobno preuzeti nagradu.
Petar Cupać i Pavle Kostov podijelili su svoje dojmove nakon primitka nagrade: „Iznimna nam je čast primiti ovu nagradu iz ruku velikog Miroslava Cerara i biti okružen olimpijskim velikanima koji su također nazočili ovoj svečanosti. Zahvalili smo se svima koji su nam dodijelili ovo vrijedno priznanje“.
Nagrada je to koja se dodjeljuje sportašu ili timu za fair play gestu koja je sportaša ili tim mogla koštati pobjede, gubitka bodova ili dobivanja kaznenih bodova, a kako bi pomogli suparnicima.
Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać, tijekom olimpijske regate 49er-a na Olimpijskim igrama 'Peking 2008', ustupili su svoj brod danskoj posadi Warrer/Ibsen nakon što se njihovom brodu slomio jarbol. Zahvaljujući hrvatskoj jedriličarskoj posadi koji su Dancima ustupili svoj brod, Warrer/Ibsen osvojili su olimpijsko zlato u klasi 49er.
Kostov i Cupać vraćaju se u utorak u Hrvatsku, a u zračnoj luci Zagreb bit će u 13 sati, nakon čega nastavljaju za Split.