ZAGREB, 23. siječnja 2009. – Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać u ponedjeljak 26. siječnja, na svečanoj ceremoniji u Istanbulu, primit će nagradu Međunarodnog fair play odbora (CIFP) u kategoriji 'Act of Fair Play'.

ZAGREB, 23. siječnja 2009. – Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać u ponedjeljak 26. siječnja, na svečanoj ceremoniji u Istanbulu, primit će nagradu Međunarodnog fair play odbora (CIFP) u kategoriji 'Act of Fair Play'. Njihov tadašnji trener Ivan Bulaja zbog službene spriječenosti neće moći otputovati u Istanbul.
Nagrada je to koja se dodjeljuje sportašu ili timu za fair play gestu koja je sportaša ili tim mogla koštati pobjede, gubitka bodova ili dobivanja kaznenih bodova, a kako bi pomogli suparnicima.
Hrvatska jedriličarska olimpijska posada u klasi 49er Pavle Kostov i Petar Cupać, tijekom olimpijske regate 49er-a na Olimpijskim igrama 'Peking 2008', ustupili su svoj brod danskoj posadi Warrer/Ibsen nakon što se njihovom brodu slomio jarbol. Zahvaljujući hrvatskoj jedriličarskoj posadi koji su Dancima ustupili svoj brod, Warrer/Ibsen osvojili su olimpijsko zlato u klasi 49er.