HRVATSKI JEDRILIČARSKI SAVEZ

www.hjs.hr

 

 

hr-jedrilicarski-savez

Predsjednik Zlatko Taritaš
Glavni tajnik Ivo Jaić


Hrvatski jedriličarski savez osnovan je 18. prosinca 1950. godine u Zagrebu.
Član je International Sailing Federatin (ISAF) - Međunarodnog jedriličarskog saveza
i European Sailing Federation (EUSAF) - Europskog jedriličarskog saveza od 2.veljače 1992. 

 

 

Sjedište

Osječka 11
HR - 21000 Split

 

Tel. +385 21 345788
Faks +385 21 344334
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Riviera Narayit / Erevan, 29. svibnja 2022. - U obilju sportskih uspjeha naših predstavnika ovoga vikenda, za izdvoijiti su dva najbolja uspjeha u karijeri koji u Hrvatsku donose dvije vrijedne brončane medalje u olimpijskim sportovima - Filip Jurišić svjetsku u jedrenju i Luka Plantić kontinentalnu u boksu.

Zagreb / Split, 11. ožujka 2022. - Na tragu inicijative Europskih olimpijskih odbora (EOO) o skrbi za izbjegle ukrajinske sportaše u državama-članicama, a koju je nedavno u Hrvatskoj pokrenuo predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, iz Hrvatskog jedriličarskog saveza stigla je obavijest o preuzimanju brige za nastavak bavljenja sportom ukrajinskih jedriličara koji se nalaze pri Jedriličarskom klubu Split. Upravo je splitski klub pokazao veliko srce prema sportskim prijateljima iz ratom pogođene Ukrajine. 

Zagreb, 10. listopada 2021. - Hrvatski jedriličar Filip Jurišić, član splitskog Mornara, osvojio je u subotu srebrnu medalju na Europskom prvenstvu olimpijske klase YLCA 7, koja se nekad zvala Laser, u bugarskoj Varni.