Ispis

Predsjednik i v.d. glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, u srijedu 27. travnja 2005. godine, primili su izaslanstvo Hrvatskog hrvačkog saveza na čelu s predsjednikom ...

Predsjednik i v.d. glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop, u srijedu 27. travnja 2005. godine, primili su izaslanstvo Hrvatskog hrvačkog saveza na čelu s predsjednikom Ivanom Runcem i mladog hrvača Nevena Žugaja, osvajača brončane medalje na Europskom prvenstvu 2005. godine. Uručivši prigodne plakete HOO-a u znak priznanja i čestitki Nevenu Žugaju i Vladi Lisjaku treneru reprezentacije, inače osvajaču zlatne olimpijske medalje u Los Angelesu 1984., čelnici HOO-a izrazili su nadu da ova medalja predstavlja novi uzlet hrvatskog hrvanja i povratak na europski i svjetski vrh.

Brončana medalja Žugaja ima iznimnu težinu u hrvačkom sportu, izjavio je Ivan Runac, predsjednik HHS-a, jer je europska hrvačka konkurencija, nakon raspada SSSR i uključivanja petnaestak država s tradicionalnom dobrim i konkurentskim hrvačima s toga područja, danas osobito jaka u čemu su se složili i ostali članovi izaslanstva među kojima Pave Kosović glavni tajnik Saveza i Matija Aračić trener «Hrvatskog dragovoljca» matičnog kluba Nevena Žugaja.