Zagreb, 23. siječnja 2022. - U četvrtak (20. veljače) na Kineziološkim fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održano je početno javno predstavljanje prvog EU projekta Hrvačkog kluba Trešnjevka - “Hrvači Trešnjevke za sportske organizacije civilnog društva (SOCD) u kriznim situacijama”.

 

Predstavljanje je održano u velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta gdje se, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, okupilo tridesetak sudionika, a prijenos predstavljanja bilo je moguće pratiti uživo i preko Zoom platforme.

Okupljene su pozdravili izvanredni profesor Mario Baić, predsjednik Hrvačkog kluba Trešnjevka te savjetnik dekana Kineziološkog fakulteta, ujedno i moderator događaja, te izvanredna profesorica Sanja Šalaj, prodekanica za znanost Kineziološkog fakulteta.

Projekt su predstavili novoizabrani predsjednik kluba Damir Pekas, voditelj projekta Ignacije Valečić, te Ana Žnidarec s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - opisavši znanstveno istraživanja na projektu.

Projektom će se ojačati kapaciteti Hrvačkog kluba Trešnjevka i drugih sportskih udruga za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te ojačati njihovi kapaciteti za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (kroz niz projektom predviđenih radionica), a to će rezultirati većim mogućnostima za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama poput pandemije. Potaknut će se i razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici, sudjelovanjem volontera na izradi znanstveno-istraživačkog rada.

Podršku projektu dali su i Milan Pavelić, predsjednik SHŠGZ-a i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade, Suzana Šop, pomoćnica glavnog tajnika za pravne poslove Sportskog saveza Grada Zagreba, Hrvoje Balen, voditelj Ureda za programe lokalnog sporta HOO-a i pomoćnik glavnog tajnika HOO-a te Kosta Kostanjević, v. d. ravnatelja Ustanove za upravljanje sportskim objektima.

Provedba projekta započela je 12. studenoga 2021. godine, a trajat će 18 mjeseci, odnosno do 12. svibnja 2023. godine. Hrvački klub Trešnjevka projekt provodi u partnerstvu s Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a supotpisnici Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su Ured za udruge Vlade Republike Hrvatski i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kao Posrednička tijela prve i druge razine.
Ukupna vrijednost projekta i iznos bespovratnih sredstava je 486.534,87 HRK, a iznos EU potpore iz Europskog socijalnog fonda je 85% (413.554,64 HRK). Preostalih 15% sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.
Za sve informacije o projektu, mogućnostima uključivanja i rasporedu aktivnosti, pozivamo Vas da pratite Facebook stranicu Hrvačkog kluba Trešnjevka i web stranicu Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Više informacija o EU fondovima možete saznati na stranici https://strukturnifondovi.hr/