Zagreb, 25. travnja 2021. - Dva su uspjeha hrvatskih sportaša netom protekla vikenda vrijedna posebnog isticanja - hrvač Antonio Kamenjašević osvojio je  brončano odličje u kategoriji do 77 kg grčko-rimskim načinom na seniorskom Europskom prvenstvu u Varšavi (Poljska), a braća Ivan i Matej Sabanov osvojili su u konkurenciji muških parova teniski Serbia Open u Beogradu.

Na putu do bronce Kamenjašević je u izlučnoj borbi pobijedio Grka Prevolarakisa, da bi u osmini finala izgubio od predstavnika Mađarske, kasnijeg prvaka, Tamasa Lorincza. Uslijedio je repasaž u kojem je pobijedio Rumunja Cojocariu, Bjelorusa Beredjeva te Nijemca Widmayera u borbi za broncu. Ovo mu je prva velika medalja u seniorskom uzrastu, a do sada je osvajao svjetske i europske medalje u mlađim uzrastima: srebro na kadetskom SP-u 2014., srebro na SP-u za mlađe seniore 2016. i srebro na mlađeseniorskom EP-u 2017. godine.

Na sjajne teniske vijesti o turnirskim pobjedama, koje nam ove godine u pravilu stižu od fantastičnog para Pavić, Mektić, nadovezali su se 28-ogodišnji blizanci Ivan i Matej Sabanov trijumfom u konkurenciji muških parova na beogradskom ATP turniru iz serije 250. U subotnjem finalu nadigrali su Urugvajca Behara i Ekvadorca Escobara sa 6-3, 7-6 (5) za 90 minuta. To im je dosad najveći uspjeh, prvi osvojeni ATP turnir u karijeri.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita hrvaču Antoniju Kamenjaševiću osvajanje europske seniorske bronce te tenisačima Ivanu i Mateju Sabanov osvajanje turnirskog ATP-prvijenca u konkurenciji muških parova!