Nacionalni sportski savezi

 

 

Nacionalni sportski savezi osoba s invaliditetom / redovni članovi

Nacionalni sportski savez osoba s intelektualnim teškoćama /redovni članovi

Nacionalni sportski savez sportske rekreacije / redovni članovi

 

Zagreb, 26. prosinca 2018. - U 67. anketi Sportskih novosti, prema većinskim glasovima 322 novinara iz 54 redakcije, sportašicom i sportašem godine na izmaku proglašeni su ponajbolja svjetska atletičarka Sandra Perković i trostruko potvrđeni najbolji svjetski nogometaš Luka Modrić. Sandri je to sedmi naslov zaredom, dok je Luka dobio svoj prvi pokal SN-a, kao šesti nogometaš-laureat u SN-ovu izboru. Na taj način potvrđeni su pojedinačni laureati HOO-ava izbora otprije sedam dana, kao i nogometna reprezentacija sa SP-a u Rusiji kao najbolja momčad godine. U konkurenciji najboljih ženskih ekipa laureat je hrvatska reprezentacija u samostrelu.

Zagreb, 20. prosinca 2018. - Članovi skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj su 51. sjednici u Zagrebu jednoglasno prihvatili Prijedlog javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2019. godinu u iznosu od oko 170 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od oko 9,5 posto. Uoči skupštine svim je zastupnicima podijeljen tekst Eurostatova istraživanja o udjelu hrvatskog sporta u proračunu RH, skupa s podacima o utjecaju sporta na porast potrošnje i punjenje državnog proračuna tijekom nogometnog SP-a 2018., što je predsjedavajući Zlatko Mateša popratio riječima:


Zagreb, 7. prosinca 2018. - S obzirom na to koliko sport Hrvatskoj znači i donosi, izdvajanja iz državnog proračuna za sport trebala bi biti i višestruko veća - čulo se na 21. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u prostorijama nacionalne olimpijske udruge u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše. Na dnevnom redu bile su čak 23 točke, neke od njih i s brojnim dodacima.