Zagreb, 26. studenoga 2021. - U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održana je druga sjednica HOO-ove Komisije za međunarodne odnose u aktualnom sazivu. Predsjedavala je čelnica Komisije Ivančica Sudac, a nazočilo je pet od sedam članova.


Među najvažnijim točkama dnevnog reda bila je Izmjena i dopuna Odluke o sastavu Komisije, prema kojoj su nazočni članovi informirani o proširenju broja članova. Odlukom Vijeća HOO-a s 24. sjednice, od 23. studenoga 2021., u članstvo Komisije za međunarodne odnose s mandatom do 2024. godine imenovana je savjetnica glavnog tajnika HOO-a Mia Baćić. Tako će Komisija ubuduće djelovati kao osmeročlano stalno radno tijelo Vijeća HOO-a.

Razmatrana je i uloga sporta u klimatskoj održivosti, Radni plan sporta Europske unije (2021. - 2024.), kao i kandidature HOO-a za međunarodna tijela. U sklopu potonje točke odlučeno je da se u ime Komisije uputi čestitka dopredsjednici HOO-a Sandi Čorak, kojoj je u slovačkom Šamorinu uručena prestižna nagrada Olimpijske lovorike EOO-a.

Tajnica Komisije za međunarodne odnose Ljiljana Ujlaki Šubić kratkim je filmskim podsjetnikom upoznala članove Komisije s ostavštinom Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine. Naime, video se nalazi u tzv. Digitalnom muzeju Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI) koji je izrađen u čast 70. godišnjice Mediteranskih igara. (hoo)