Ispis

Zagreb, 5. listopada 2021. - Na ekipnom stolnoteniskom Europskom prvenstvu u rumunjskom Cluju Njemačka je osvojila zlatnu medalju. Njemice, predvođene na trenerskoj poziciji proslavljenom hrvatskom igračicom Tamarom Boroš, u fantastičnom su finalu svladale Rumunjke, dok su Portugalke i Francuskinje osvojile brončana odličja. Podsjetimo, naše predstavnice oprostile su se od ekipnog EP-a nakon neuspjeha u početna dva nastupa.

 

Četverostruka hrvatska olimpijka, 43-godišnja Tamara Boroš, surađuje s Njemačkim stolnoteniskim savezom od 2017. godine, a žensku seniorsku reprezentaciju preuzela je nakon Olimpijskih igara u Tokiju, nakon što je bogato znanje i iskustvo prenosila nižim reprezentativnim uzrastima. Kao igračica dugo vremena je bila najbolja europska stolnotenisačica i najveća suparnica Kineskinjama. Uz četiri olimpijska nastupa, najveći uspjeh joj je bronca na pojedinačnom Svjetskom prvenstvu 2003. u Parizu. Koliko je to velik rezultat govori podatak da je od 1995. godine Boroš jedina europska igračica koja ima medalju s pojedinačnog SP-a, a od 1973. godine, to je pošlo za rukom samo još jednoj Europljanki. Od 2015. Boroš je članica Kuće slavnih Europske stolnoteniske unije (ETTU).

- Tako sam sretna da nemam riječi opisati svoje osjećaje. Cijeli ovaj turnir bio je toliko izazovan jer je samo dva dana prije početka našoj prvoj igračici Petrissi Solji pozlilo i nismo mogli računati na nju. Vjerovala sam u naše mlade igračice u njihovu vrhunsku formu i dobar timski duh kojim možemo svakoga pobijediti. Iskreno, nisam ni sanjala da možemo osvojiti europsko zlato, ali cure su bile fantastične - kazala je trenerica Tamara Boroš. (hoo/vk)

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita zaslužnoj olimpijki Tamari Boroš na naslovu europske prvakinje, prvom velikom trenerskom uspjehu u seniorskoj konkurenciji!