Lausanne, 22. listopada 2020. - Sjajna vijest stigla je iz Lausanne, s virtualne izborne sjednice skupštine Svjetske olimpijske asocijacije (WOA), na kojoj je u Upravno vijeće izabran dvojaki hrvatski olimpijac (veslanje i bob) Igor Boraska. U radu sjednice sudjelovalo je 190 delegata, a Hrvatska je tako po prvi put dobila predstavnika u upravnom tijelu Svjetske olimpijske asocijacije.

Izbornu sjednicu Skupštine WOA-e pozdravnim je govorom otvorio predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach, koji je svima zaželio uspješnu izbornu sjednicu. Dosadašnji predsjednik Francuz Joël Bouzou reizabran je za čelnika WOA-e, nakon čega se po kontinentima pristupilo glasovanju za članove Upravnog vijeća (po jedna žena i jedan muškarac). Već u prvom izbornom krugu proslavljeni hrvatski olimpijac je kao predstavnik Europe dobio većinu od 79,17 posto glasova, dok je za žensku europsku predstavnicu izabrana Pernilla Wilberg, nekadašnja vrlo uspješna alpska skijašica iz Švedske.

 

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita Igoru Boraski na izboru u Upravno vijeće Svjetske olimpijske asocijacije! (hko/hoo/vk)