Zagreb, 16. travnja 2020. - Hrvatski klub olimpijaca (HKO) donirao je 125.351 kunu za humanitarnu akciju Zajedno za Zagreb, kojom se prikupljaju financijska sredstva namijenjene za sanaciju posljedica nedavnog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici.

 

Podsjetimo, ubrzo nakon razornog potresa u Zagrebu potkraj ožujka, Upravni odbor Hrvatskog kluba olimpijaca na elektroničkoj je sjednici pozvao članove, ali i druge vrhunske sportaše (bez olimpijskog statusa), da se uključe u akciju i sukladno mogućnostima, pomognu građanima hrvatske "metropole" kojima su domovi i imovina najteže stradali u potresu. Sudeći prema prikupljenom iznosu u nešto više od sva tjedna, odaziv hrvatskih sportaša i sportašica bio je u skladu s njihovim velikim srcem kojim brane nacionalne boje u svojim sportovima. 

 

Osim akcije Hrvatskog kluba olimpijaca, brojni hrvatski sportaši diljem svijeta sudjelovali su u akcijama prikupljanja pomoći za saniranje posljedica potresa u Zagrebu, ali i za pomoć sunarodnjacima u borbi s pandemijom koronovirusa (Covid-19).  (hoo/vk)