Zagreb, 27. ožujka 2020. - Hrvatski klub olimpijaca (HKO) održao je u petak elektroničku sjednicu, na kojoj je usuglašen stav o pokretanju inicijative za akciju "Zajedno za Zagreb", kojom HKO želi pomoći građanima čiji su domovi pretrpjeli materijalnu štetu, ali i svim drugim ljudima u potrebi.

- Sportaši se žele uključiti u ovu akciju kao što su uvijek do sada sudjelovali u svim akcijama humanitarnog karaktera - poruka je Upravnog odbora HKO-a, koji je predložio dva načina sudjelovanja sportaša u prikupljanju financijske pomoći:

1. primateljima trajnih državnih naknada za sportsku izvrsnost (osvajači medalja stariji od 45 godina) predlaže se uplata jednomjesečne naknade
2. svim ostalim olimpijcima i sportašima preporuka je davanje novčanog priloga prema vlastitim mogućnostima

Hvalevrijednoj inicijativi Hrvatskog kluba olimpijaca prethodilo je sredinom tjedna video obraćanje proslavljene atletske olimpijke Blanke Vlašić koja je na "akciju" pomoći Zagrebu pozvala sportaše i sportašice iz cijeloga svijeta, a u prvim danima nakon potresa, pomoć su s konkretnim iznosima najavili brojni hrvatski sportaši iz inozemstva - nogometaši, košarkaši, rukometaši... (hoo/vk)