Bivši košarkaški reprezentativac i olimpijac Željko Jerkov izabran je za novog predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca s mandatom do kraja Igara u Tokiju 2020. Bivši legendarni košarkaš splitske Jugoplastike i nositelj zlatnog i srebrnog odličja s Igara u Moskvi 1980. i Montreala 1976.


Željko Jerkov na toj dužnosti naslijedio je sedmerostrukog olimpijca i ponajboljeg hrvatskog stolnotenisača Zorana Primorca koji je na toj dužnosti bio u dva prethodna mandata.


Dosad su dužnosti čelnika Hrvatskog kluba olimpijaca obnašali:
Zlatko Šimenc (vaterpolo) 1993. - 1999.
Perica Bukić (vaterpolo) 2000 - 2004.
Stojko Vranković (košarka) 2005. - 2008.
Zoran Primorac (stolni tenis) 2009. - 2017.
Željko Jerkov (košarka) od 2017.


Za dopredsjednike Kluba, Skupština je imenovala Samira Barača, Daniru Bilić Nakić, Tomislava Paškvalina i Milivoja Bebića koji su ujedno članovi Upravnog odbora uz Aramisa Naglića, Marina Lovrovića, Dubravka Šimenca i Renca Posinkovića, Korneliju Kvesić, Mariju Anzulović, Pericu Bukića te Josipa Reića. Na dužnosti glavnog tajnika ostao je olimpijac Damir Škaro.  

 

---------------------------------------------------

Novom predsjedniku Hrvatskog kluba olimpijaca Željku Jerkovu i ponovno izabranom glavnom tajniku Damiru Škari kao i članovima Upravnog odbora, čestiku su uputili predsjednik i glavni tajnik HOO-a Zlatko Mateša i Josip Čop zahvaljujući se za suradnju na doprinosu razvoju hrvatskog športa i olimpizma. (hoo/rj)