ZAGREB, 18. lipnja 2009. – Hrvatski olimpijac i stolnotenisač Zoran Primorac, na danas održanoj izbornoj skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca (HKO), izabran je za predsjednika HKO-a u četverogodišnjem mandatnom razdoblju (2009-2013).

Za dopredsjednike su izabrani Danira Bilić, Tomislav Paškvalin, Petar Skansi i Igor Boraska. Izabrani su i članovi Upravnog odbora: Perica Bukić, Slavko Goluža, Mario Ančić, Martina Zubčić, Dubravko Šimenc, Vlado Šola, Stjepan Deverić i Tomislav Smoljanović, a za članove Nadzornog odbora izabrani su Kaja Ileš, Kornelija Kvesić i Vlado Lisjak.

Novi predsjednik zahvalio se na danom mu povjerenju te je izrazio veliku zahvalnost svom prethodniku košarkaškom olimpijcu Stojku Vrankoviću koji je tu dužnost obnašao u prethodnom mandatnom razdoblju.

Novo vodstvo Hrvatskog kluba olimpijaca odredilo je osnovne smjernice svog djelovanja. U sljedećem četverogodišnjem razdoblju cilj im je popraviti položaj i status hrvatskih olimpijaca u sportu, ali i u društvu općenito. Zalagat će se za poboljšanje uvjeta treniranja hrvatskih sportaša, adekvatno obrazovanje, ali i zapošljavanje hrvatskih vrhunskih sportaša.

Također jedan od ciljeva je i uska suradnja s Vladom RH oko donošenja uredbe o naknadama za vrhunske hrvatske sportaše koji su svojim odricanjem, trudom i uspjesima promicali Republiku Hrvatsku u svijetu u najboljem svjetlu. Zalagat će se za promicanje temeljnih olimpijskih načela, tolerancije, fair playa, solidarnosti, prijateljstva te na taj način utjecati na budućnost mladih ljudi te im ukazivati na važnost bavljenja sportom.