Hrvatski klub olimpijaca

www.olimpijci.hr

 

hrvatski klub olimpijaca

 

Predsjednik Željko Jerkov

Glavni tajnik dr.sc. Damir Škaro

 

 

 

 

 

 


Trg Krešimira Ćosića 11
HR-10000 Zagreb

T: +385 1 3650 580
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Istoga dana kada je, u ime Međunarodnog olimpijskog odbora, Hrvatski olimpijski odbor prigodnom svečanošću 22. prosinca 1993. uručio značke 129 hrvatskih sportaša osvajačima olimpijskih medalja na Igrama od 1948. godine, hrvatski su olimpijci održali osnivačku skupštinu na današnjem Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu  i time utemeljili Hrvatski klub olimpijaca.

 

Opširnije ...

Zagreb, 16. travnja 2020. - Hrvatski klub olimpijaca (HKO) donirao je 125.351 kunu za humanitarnu akciju Zajedno za Zagreb, kojom se prikupljaju financijska sredstva namijenjene za sanaciju posljedica nedavnog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici.

Zagreb, 27. ožujka 2020. - Hrvatski klub olimpijaca (HKO) održao je u petak elektroničku sjednicu, na kojoj je usuglašen stav o pokretanju inicijative za akciju "Zajedno za Zagreb", kojom HKO želi pomoći građanima čiji su domovi pretrpjeli materijalnu štetu, ali i svim drugim ljudima u potrebi.

Split, 10. travnja 2019. - Najstariji živući Hrvat koji u vlasništvu ima osvojenu olimpijsku medalju, Duje Bonačić, zaokružio je deveto desetljeće života. Tim povodom Hrvatska pošta je na njegov rođendan, 10. travnja, u poštanskom uredu 21001 Split izradila i u uporabu stavila prigodni žig s njegovim likom. Osim toga, u obilježavanje Dujina 90. rođendana uključili su se i splitski olimpijci te njegov matični klub - HVK Gusar, koji je u klupskom restoranu priredio i malu svečanost. Vodstvo Hrvatskog olimpijskog odbora poslalo je legendarnom olimpijcu posebnu plaketu u znak zahvalnosti, ne samo za olimpijsko zlato otprije gotovo 70 godina, nego i za promicanje sporta, posebno veslanja, tijekom i nakon aktivne karijere.