Siniša Krajač rođen je 13. kolovoza 1968. u Zagrebu. Magistar je znanosti iz područja kineziologije sa zvanjem profesora tjelesne i zdravstvene kulture, a akademski status stekao je na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Govori engleski jezik.

Još kao student radio je u nogometnoj školi NK Lokomotiva u kojoj je i sam sportski stasao pod ravnanjem legendarnog trenera Ilije Lončarevića.

U HOO je stigao 2001. godine iz Ministarstva obrane Republike Hrvatske, točnije iz Odjela za sport Glavnog stožera oružanih snaga RH. Prethodno je u MORH-u bio zaposlen kao voditelj Odjela za provjere i načelnik analitike u Sigurnosno-informativnoj službi. Za vrijeme 2. Svjetskih vojnih igara u Zagrebu radio je kao pročelnik skupine sportova na vodi.

Kroz dva desetljeća rada u HOO-u obnašao je niz važnih dužnosti: v. d. direktora Ureda nacionalnih sportskih saveza (2004. - 2007.), voditelj Ureda za razvojne programe u dva mandata (2001. - 2004. i 2007. - 2010.), a na aktualnu poziciju došao je s mjesta pomoćnika glavnog tajnika za programe lokalnog sporta.

Sudionik je Domovinskog rata i jedan od utemeljitelja dragovoljačke studentske postrojbe MIG koja je kasnije priključena sastavu Specijalne policije ALFA. Kao pričuvni i djelatni specijalac, pripadnik ALFI od 1991. do 1993., prošao je brojna hrvatska ratišta.

Nakon potresa na Banovini potkraj 2020., zajedno s predstavnicima lokalne zajednice organizirao je prikupljanje pomoći za sportaše, njihove obitelji i sportske udruge s tog područja te je, nakon uključivanja u akciju MOO-a i EOO-a, iznimno zaslužan za otvaranje prve montažne višesportske dvorane u Petrinji.

Siniša Krajač je šesti glavni tajnik u gotovo 30-ogodišnjoj povijesti HOO-a, a dužnost je preuzeo 10. svibnja 2021. godine.