Andrija Mijačika rođen je 12. srpnja 1954. u Zagrebu, gdje je završio osnovnu školu i matematičku gimnaziju. Na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilista u Zagrebu diplomirao je 1978., a nakon toga je osam godina radio u Elektrotehničkom institutu Rade Končar. 

Od ožujka 1987. profesionalno djeluje u sportu, najprije kao tajnik SIZ-a fizičke kulture općine Črnomerec, zatim kao voditelj održavanja gradskih sportskih objekata u USIZ-u fizičke kulture grada Zagreba te kao savjetnik za sportske objekte u Gradskom uredu za obrazovanje i sport. Godine 1993. izabran je za glavnog tajnika Zagrebačkoga sportskog saveza. Na toj dužnosti, koju je obnašao u dva mandata, ogromnim je znanjem i energijom podigao ugled i operativnost najbrojnije sportske organizacije u zemlji.

Na 21. izbornoj skupštini HOO-a 16. listopada 2000. izabran je za člana Vijeća, a na šestoj sjednici Vijeća HOO-a 27. veljače 2001. za glavnog tajnika krovne sportske organizacije u zemlji. Kao sportski djelatnik izvanredne sportske kulture i širine te velike radne energije inicirao je i osmislio preustroj Hrvatskog olimpijskog odbora za dobrobit i napredak hrvatskoga sporta. Andrija Mijačika bio je i jedan od glavnih inicijatora i kreatora novog Zakona o sportu koji bi uskoro trebao biti upućen u redovitu saborsku proceduru.
Mijačika se sportom bavio od djetinjstva. Započeo je kao gimnastičar u osnovnoj školi, a kao vratar branio je za vaterpolo klub Zale iz Igrana s kojim se natjecao u hrvatskoj ligi. Najveće sportske uspjehe ostvario je u teakvondou s kojim se bavi od 1971.do 1984., a potom bio iznimno uspješan trener, direktor reprezentacije i glavni tajnik teakvondo saveza. Kao član Metalca, za koji je ostao vezan čitav život, bio je peti na Svjetskom prvenstvu 1984. godine u Glasgowu, te dva puta prvak Jugoslavije i tri puta Hrvatske. Reprezentaciju Hrvatske vodio je na europska i svjetska prvenstva te olimpijske igre i na tim natjecanjima naši taekvondo reprezentativci su osvojili 25 odličja. Bio je čelni čovjek organizacije Svjetskog taekwondo kupa 1991. u Zagrebu, Europskog seniorskog taekwondo prvenstva, kao još niza drugih međunarodnih taekwondaških natjecanja u Hrvatskoj.

Mijačika je bio jedan od čelnih ljudi organizacijskih odbora brojnih domaćih i međunarodnih natjecanja od kojih su najznačajnije Druge Svjetske vojne igre na kojima je bio pomoćnik direktora. Bio je čelni čovjek zagrebačkog atletskog mitinga, popularnog Hanžeka, koji je pod njegovim vodstvom u samo četiri godine napredovao od relativno skromnog natjecanja EAA kategorije do jednog od najjačih svjetskih IAAF Grand Prix mitinga. Kao predsjednik organizacijskog ili izvršnog odbora sudjelovao je u priređivanju brojnih međunarodnih natjecanja, među kojima se ističu Europsko rukometno prvenstvo 2000., teniski turnir Zagreb Open i konjanički Volvo Cup.

Andrija Mijačika umro je u 48. godini od posljedica teškog moždanog i srčanog udara 27. ožujka 2002. godine na odjelu intenzivne skrbi bolnice u talijanskom gradu Bressanonu.
Svi koji su ga poznavali pamtit će njegova širom otvorena vrata za razgovore, savjete i upravo prirođenu želju da pomogne i onda kad je mnogima susret s njim bio posljednja nada. Po tom će ga trajno pamtiti brojni sportaši, športski djelatnici i njegovi najbliži suradnici.