Na inicijativu Hrvatske olimpijske akademije, u subotu, 24. veljače, voditeljica programa promicanja olimpizma pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji olimpijka Danira Bilić sastala se s predsjednicom U...

Zagreb, 24. veljače - Na inicijativu Hrvatske olimpijske akademije, u subotu, 24. veljače, voditeljica programa promicanja olimpizma pri Hrvatskoj olimpijskoj akademiji olimpijka Danira Bilić sastala se s predsjednicom Ukrajinske olimpijske akademije i bivšom ministricom sporta Ukrajine Mariom Bulatovom koja je u Zagrebu gostovala povodom 5. međunarodne konferenciji o kondicijskoj pripremi sportaša.

Otvorenim i prijateljskim razgovorom dviju iskusnih sportskih djelatnica, razmijenjena su mišljenja i iskustva u radu dviju Akademija i mogućnosti konkretne suradnje na području promicanja olimpizma u čemu Ukrajinska olimpijska akademija pod vodstvom Marie Bulatove ima višestruki međunarodni utjecaj.

Danira Bilić, predstavnica Hrvatske olimpijske akademije upoznala je gošću s radom Akademije osobito u području promicanja olimpizma među mladima kao i obrazovanju stručnih kadrova o čijem znanju i promišljanju metoda rada u sportu u skladu s olimpizmom, uveliko ovisi rezultat ukupnog sportskog djelovanja Akademije.