Zagreb, 2. lipnja 2022. - U sklopu obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana (MOD) Hrvatska olimpijska akademija (HOA) priredila je četvrtu utrku Olympic Day Run Hrvatska. Utrka je i ove godine održana virtualno, ali uz više nego solidan odaziv sudionika. Sudjelovalo je 458 trkača iz svih dijelova Hrvatske, ali i iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Italije, Njemačke, Slovačke, Slovenije i Švicarske.

 

U pravom olimpijskom duhu na utrci su sudjelovali svi, od djece i rekreativaca do vrhunskih trkača, profesionalnih sportaša i olimpijaca. Dogodilo se i nekoliko "spontanih okupljanja" zaljubljenika u trčanje, poput onoga u Cerniku ili na Jarunu. Tako se organizatorima utrke 4. Olympic Day Run Hrvatska - ravnatelju HOA-e Saši Ceraju, voditeljici odbora za promicanje olimpizma HOA-e Ani Popovčić i voditeljici financijsko-organizacijskih poslova HOA-e Karli Milinović, te Bori Stipiću (tehnička podrška utrke ispred HAS-a) i Tajani Obradović - na Jarunu pridružio i neumorni Mario Mlinarić sa skupinom vježbača MM Treninga.   

Utrku su istrčale i dvije hrvatske olimpijke - maratonka Marija Vrajić i trostruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec (ukupno 12.). Trčale su i (uspješna) braniteljica naslova prošlogodišnje pobjednice Tea Faber i trećeplasirana Helena Gleđa, kao i Ante Živković, trkači AK Maksimir i FIT-a, profesorica s KIF-a i trkačica Cvita Gregov, profesor Nikša Sviličić...

U muškoj konkurenciji pobijedio je Neven Čorko iz Bedekovčine, ispred Ivana Bulića iz Zagreba, a u ženskoj - naslov pobjednice obranila je Tea Faber iz Zaprešića, ispred Dubravke Mesec iz Našica. 

 

REZULTATI (10 ukupno najbržih, uz istaknute najbrže trkačice):

1. Neven Čorko (Bedekovčina) 0:18:36
2. Ivan Bulić (Zagreb) 0:19:19
3. Dražen Dinjar (Oroslavje) 0:19:46


4. (1.) Tea Faber (Zaprešić) 0:21:34


5. Alen Čretni (Bjelovar) 0:22:12
6. Antonio Tačković (Osijek) 0:22:30
7. Petar Perušić (Zagreb) 0:23:24
8. Robert Zemljić (Zagreb 0:23:28
9. Darko Horvat (Draškovec-Prelog) 0:23:34

10. (2.) Dubravka Mesec (Našice) 0:23:42. 

 

LINK SA SVIM REZULTATIMA - OLYMPIC DAY RUN 2022.