Zagreb, 22. svibnja 2022. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) brojnim aktivnostima i ove godine obilježava Međunarodni olimpijski dan (Olympic day), a vrhunac će predstavljati utrka Olympic Day Run, koja će se treću godinu zaredom (27. svibnja) održati na virtualan način. 

HOA je još početkom ovog mjeseca sudjelovala u obilježavanju MOD-a tijekom Državnog prvenstva u mačevanju (floret) u Slunju. Promocija olimpijskih vrijednosti nastavljena je u istom sportu, na PH u maču i sablji, održanom u Splitu. U suradnji s Ustanovom za upravljanje sportskim objektima grada Zagreba HOA je organizirala i proslavu MOD-a na Šalati, a potom i u Osnovnoj školi Brestje u sklopu njihova sportskog dana.

Još jedna svečarska aktivnost s osnovnoškolcima uslijedit će u petak (27. svibnja) u OŠ Lotrščak u Zagrebu. 

Istoga dana na programu je i utrka (Olympic Day Run Croatia), za koju i dalje traju prijave. Svaki sudionik bira trasu u dužini od 6 kilometara bilo gdje u Hrvatskoj i svijetu, trčeći sam ili u društvu drugih osoba ili organiziranih skupina. Dakle, svatko tko želi, može trčati i potom samo poslati rezultate (i fotografije za Facebook   https://www.facebook.com/profile.php?id=100057027027145 ). Za prvih 600 prijavljenih HOA je osigurala i majice s logom utrke, ali taj broj je odavno premašen. 

Obilježavanje MOD-a Hrvatska olimpijska akademija nastavit će i u srpnju, kada će jednom tjedno prirediti radionice o olimpizmu u zagrebačkom Sportskom parku Mladost. (hoa/hoo)