Zagreb, 17. ožujka 2022. - Hrvatska olimpijska akademija i Hrvatski kineziološki savez, na temelju prethodno potpisanog Sporazuma, raspisali su natječaj za projekt „Olimpizam na djelu“ kojim će se financirati nabavka opreme i rekvizita za provedbu nastavnog programa iz predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura za osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj u 2022. godini.


Hrvatska olimpijska akademija s partnerom Hrvatskim kineziološkim savezom želi i na ovaj način djelovati na unaprjeđenju provođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture u školama, promicanju olimpijskih načela i vrijednosti među učenicima te na razvoj sporta u školama u Republici Hrvatskoj, a osobito na područjima posebne državne srbi, područjima zahvaćenim prirodnim katastrofama i školama s otežanim uvjetima rada.
Temeljni su ciljevi natječaja „Olimpizam na djelu“ razvijanje i provođenje aktivnosti koje će pridonijeti unaprjeđenju nastavnog procesa predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura u osnovnim i srednjim školama putem redovitih, izvannastavnih i izvanškolskih programa.

 

Poveznica na Natječaj:
https://www.hrks.hr/novosti/195-natjecaj-za-financiranje-programa-olimpizam-na-djelu