Zagreb, 1. ožujka 2022. - Hrvatska olimpijska akademija potpisala je s Hrvatskim kineziološkim savezom sporazum o međusobnoj suradnji u provedbi natječaja „Olimpizam na djelu“ u 2022. godini, kako bi zajednički djelovali na unapređenju provođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim i srednjim školama, promicanju olimpijskih načela i olimpijskih vrijednosti među učenicima te na razvoj sporta u školama u Republici Hrvatskoj.

 

Suradnja se odnosi na provedbu natječaja za nabavu sportske opreme i rekvizita potrebne za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture i izvannastavnih sportskih i tjelovježbenih aktivnosti za ukupno tri škole koje u okviru osvojene nagrade biraju nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture pobjedničkih škola u skladu s prijavom na natječaj i uz suglasnost ravnatelja škole.

Sporazum su potpisali ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i predsjednik Hrvatskog kineziološkog saveza Goran Leko, uz prisustvo potpredsjednika Hrvatskog kineziološkog saveza Davorina Babića.

- Cilj ove suradnje je podizanje kvalitete provođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture u osnovnim i srednjim školama, popularizacija sporta i promicanje olimpijskih vrijednosti na sportskim terenima i izvan njih, a posebno me veseli što će ova direktna pomoć biti na osobit način usmjerena na područja od posebne državne srbi - kao što su na primjer hrvatski otoci i područja zahvaćenim prirodnim katastrofama, poput nedavnih potresa i poplava - te školama s otežanim uvjetima rada. Također, posebno mi je zadovoljstvo što ćemo u sklopu ovog projekta direktno surađivati s Hrvatskim kineziološkim savezom – kojem ovom prilikom zahvaljujem - i time dodatno ojačati stručni rad i kineziološku struku u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture i donošenju odluka u sklopu projekta - izjavio je prilikom potpisivanja ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj.

Nakon provedbe natječaja, dodjele nagrada organizirat će se za vrijeme održavanja Ljetne škole kineziologa u Zadru 2022. godine. (hoa/hoo)