Rijeka, 3. studenoga 2021. - U prostorijama Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpisala je dva ugovora na temelju kojih će ubrzo započeti provođenje programa osposobljavanja za poslove trenera i trenerica boćanja u Primorsko-goranskoj županiji.

HOA je potpisala ugovore s Boćarskim savezom Primorsko-goranske županije, ustanovom Rijeka sport, koja će omogućit korištenje sportskih dvorana, te Visokom poslovnom školom - PAR, u kojoj će se održavati teorijska nastava. Uz ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije Sašu Ceraja, supotpisnici ugovora su: direktor Rijeka sporta Igor Butorac, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ-a Miljenko Butković i dekanica Visoke poslovne škole - PAR Gordana Nikolić. Domaćini potpisivanja bili su predstavnici Zajednice sportova, glavna tajnica Katja Luketić i zaslužni prethodnik na toj dužnosti Darko Ivošević.

Ugovorima o međusobnoj suradnji omogućeno je školovanje budućih trenera boćanja što je velika prednost za polaznike koji neće morati odlaziti u Zagreb, već će im školovanje biti omogućeno u Primorsko-goranskoj županiji. Time će boćanje dobiti obrazovani stručni kadar koji može privući veći broj djece u ovaj sport te kvalitetno s njima raditi.
Domaćini su s ponosom istaknuli da je boćanje tradicionalan i vrlo uspješan sport u Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj se 900 sportaša i sportašica bavi boćanjem u 68 klubova, i to sa sjajnim rezultatima na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

- Izrazito mi je drago da će se ovim programom dodatno osnažiti stručni kadar u boćanju, što će utjecati na razvoj tog sporta, kako u PGŽ-u, tako i šire. Posebno zahvaljujem HOA-inom tradicionalnom partneru - Zajednici sportova Primorsko-goranske županije, na pomoći pri finaliziranju potrebnih uvjeta i potpisivanju ugovora koji će omogućiti vrlo brz početak nastave za polaznike i nove trenere boćanja - izjavio je prigodom potpisivanja ugovora ravnatelj HOA-e Saša Ceraj. (hoa/hoo)