Zagreb, 26. svibnja 2021. - Globalna pandemija već drugu godinu zaredom onemogućila je klasičnu organizaciju većine događanja vezanih za proslavu Međunarodnog olimpijskog dana, pa tako i utrku Olympic Day Run.

Iz tog razloga i ovogodišnja utrka bit će održana virtualno. Možda naziv virtualna utrka nije najprecizniji, jer utrka 3. Olympic Day Run i nije virtualna jer je trčanje itekako stvarno. Razlika je jedino u tome da svaki sudionik bira trasu u dužini 6 kilometara bilo gdje u Hrvatskoj i svijetu trčeći sam ili u manjim epidemiološki dopuštenim skupinama. U ovom trenutku više je od 900 prijavljenih sudionika za utrku, a Hrvatska olimpijska akademija (HOA) za prvih 600 osigurala je majice sa logom utrke koje su im ovih dana stigle i na adrese.

U promociji utrke ove godine sudjeluju trkač i olimpijac iz Sydneyja Elvis Peršić, naše dvije olimpijske maratonke Bojana Bjeljac i Matea Parlov Koštro te poznati trener Mario Mlinarić koji je već treću godinu s nama.
Broj sudionika je neograničen, a za sve sudionike utrke Olympic Day Run 2021. Hrvatska olimpijska akademija osigurala je diplome Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Diplome u pdf formatu bit će dostavljene putem e-maila ili Facebook inboxa, odnosno na isti način na koji su natjecatelji poslali svoje fotografije s utrke svim sudionicima.

Najavu utrke koju je pripremio naš poznati trener i partner Hrvatske olimpijske akademije Mario Mlinarić možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/2txWCOW5RSE