Zagreb, 20. travnja 2021. - Rukomet kao najtrofejniji hrvatski sport jedan je od sportova s najvećim brojem obrazovanih trenera u programima osposobljavanja Hrvatske olimpijske akademije (HOA). Hrvatska olimpijska akademija je u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom (HRS) otisnula novu knjigu odnosno priručnik za rukometne trenere pod nazivom Rukomet u 21. stoljeću: suvremeni pristup treniranju rukometa, autorice Lidije Bojić Ćaćić.

Priručnik je dio projekta koji je Hrvatska olimpijska akademija uspješno dovršila, a to je prvenstveno izrada novog programa stručnog usavršavanja za trenere rukometa koji je odobrila Europska rukometna federacija i predstavlja prvi takav program u Hrvatskoj.
Na ovaj način HOA je, u suradnji s Hrvatskim rukometnim savezom, otvorila dodatnu mogućnost napredovanja hrvatskih rukometnih trenera do najvišeg ranga licence u Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) i Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) – upis na najviši trenerski profesionalni rang u rukometu, a to je Master tečaj Europske rukometne federacije (EHF).

- Izrazito sam zadovoljan da je Hrvatska olimpijska akademija uspješno i u rokovima koje smo zadali na početku, kao nakladnik otisnula i aktivno sudjelovala u izradi Priručnika za trenere rukometa. O kvaliteti Priručnika dovoljno govori odobrenje Europske rukometne federacije koje je prošireno i na novi program Hrvatske olimpijske akademije, a to je program usavršavanja za rukometne trenere što predstavlja presedan u Hrvatskoj. Drago nam je i da će svaka rukometna trenerica i trener u programu usavršavanja Hrvatske olimpijske akademije - kao i oni koji će biti nazočni na Središnjem seminaru za trenere HRS-a - dobiti na poklon priručnik Rukomet u 21. stoljeću: suvremeni pristup treniranju rukometa kao jedno od obrazovnih sredstava za daljnje usavršavanje - poručio je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj prilikom promocije Priručnika koja je zbog aktualnih epidemioloških mjera održana videonačinom. 

Posebnost ove knjige predstavljaju znanja i iskustva vrhunskih rukometašica i rukometaša poput Ivana Balića, Line Červara, Mirka Bašića, Hrvoja Horvata, Jelene Grubišić, Andree Penezić, Manuela Štrleka i Igora Vorija, koja su nesebično podijelili u Priručniku, čineći ga time vrlo zanimljivim, dinamičnim i potrebnim stručnim tekstom svake rukometne trenerice i trenera.

- Ovim se putem želim zahvaliti autorici Lidiji Bojić Ćaćić i Hrvatskom rukometnom savezu na suradnji u ovom projektu koji će biti od velike koristi za stručni napredak trenerica i trenera u rukometu, kao i razvoju hrvatskog rukometa - zaključio je Ceraj.

Videomaterijal s promocije dostupan je na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/mRXq0VjmRdE .