Zagreb, 22. ožujka 2021. - Unatoč pandemiji Covid-19, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) nastavlja hvalevrijedne stručno-edukativne aktivnosti, a 20. ožujka 2021. godine pokrenula je čak tri programa osposobljavanja trenerskog kadra. 

 

- U suradnji s Hrvatskim mačevalačkim savezom započet je program osposobljavanja za poslove trenera mačevanja (I. generacija). Program je upisalo 11 polaznika, od toga 10 muškaraca i 1 žena. Po završetku programa polaznici će dobiti javnu ispravu Uvjerenje o osposobljenosti za obavljanje poslova trenera mačevanja.  

 

- U suradnji s Hrvatskim bridž savezom započet je program osposobljavanja za poslove trenera bridža (I. generacija). Program je upisalo 15 polaznika, od toga 9 muškaraca i 6 žena. Po završetku programa polaznici će dobiti javnu ispravu Uvjerenje o osposobljenosti za obavljanje poslova trenera bridža.  

 

- U suradnji s Hrvatskim aikido savezom započet je program osposobljavanja za poslove trenera aikida (II. generacija). Program je upisalo 11 polaznika, od toga 10 muškaraca i 1 žena. Po završetku programa polaznici će dobiti javnu ispravu Uvjerenje o osposobljenosti za obavljanje poslova trenera aikida.

 

Na početku triju programa trenerskog osposobljavanja sve polaznike pozdravio je ravnatelj HOA-e Saša Ceraj te im poželio uspješno školovanje. (hoo/hoa/mu)