Rijeka, 8. prosinca 2020. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije (ZSPGŽ) svečano su otvorili 12. međunarodnu izložbu sportske fotografije „Odlučujući trenutak 2020“.

S obzirom na epidemiološke mjere, otvaranju su prisustvovali samo nagrađeni i pohvaljeni autori, kojima su nagrade u priznanja uručili: pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, dopredsjednik ZS PGŽ-a Miljenko Butković, glavni tajnik ZS PGŽ-a Darko Ivošević i predsjednik povjerenstva Borislav Božić.

Na ovogodišnji natječaj je pristigao rekordan broj fotografija, čak 725 od 100 različitih autora, a za izložbu su odabrane 54 fotografije. 

 

- Dvanaesti po redu Odlučujući trenutak provodi se u posebno teškim vremenima za društvo pa samim time i sport kao važne društvene djelatnosti. HOA i ZSPGŽ prepoznali su specifičnost trenutka te je po prvi puta uvedena nova kategorija pod nazivom Sport u krizi, a fotografije autora prenijele su teškoće atmosfere, trenutka i samim time nove uvjete života i načina terminiranja sportaša koje je pandemija nametnula. Pred kraj ove zahtjevne godine, srećom ipak imamo priliku promatrati ljepotu sporta u odlučujem trenutku, ali jednako tako i diviti se vještini autora fotografija i odlučujućeg trenutka u pritiskanju okidača fotoaparata. Nadamo se da će 13. izdanje Odlučujućeg trenutka biti barem jednako bogato fotografskim uradcima, ali i siromašnije za jednu kategoriju - Sport u krizi - poručio  je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj.

Izložba se može razgledati u riječkoj Galeriji Principij (Pod Voltun 4) od 8. do 12. prosinca 2020. godine. (hoa/hoo)