Zagreb, 13. studenoga 2020. - Međunarodni olimpijski odbor (MOO) istaknuo je Hrvatsku olimpijsku akademiju (HOA) i njezinu provedbu programa olimpijskog obrazovanja i promicanja olimpijskih vrijednosti kao primjer dobre prakse. U sklopu službene MOO-ove web stranice HOA je istaknuta kao jedna od 15 akademija u cijelom svijetu kao primjer kvalitetne i posebno dobro osmišljene provedbe programa olimpijskog obrazovanja.

 

- Ovakvo priznanje koje dolazi od Međunarodnog olimpijskog odbora posebno nas veseli, ali moram istaknuti da MOO već drugi put na službenoj web stranici ističe rad i programe HOA-e kao primjer dobre prakse. Posebno mi je drago da je Hrvatsku olimpijsku akademiju i njezine programe Međunarodnom olimpijskom odboru predložila i nominirala Međunarodna olimpijska akademija, s kojom također imamo sjajnu suradnju, te im se ovim putem od srca zahvaljujem - istaknuo je ravnatelj HOA-e Saša Ceraj.

 

Vijest i primjere dobre prakse može se pogledati u sklopu web stranice MOO-a pod sekcijom Olympic World Library na sljedećoj poveznici:  https://library.olympic.org/education-olympique.aspx