Zagreb, 30. kolovoza 2020. - S radionicama o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima Hrvatska olimpijska akademija (HOA) ove godine sudjeluje na Festivalu za djecu ZGodionica, organiziranom u zagrebačkom parku Ribnjak.

Ovogodišnji festival traje od 21. kolovoza do 6. rujna, svaki dan od 10 do 22 sata. Na programu su različite edukacije, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije - boravak u prirodi. Festival je 2018. godine dobio i status posebne važnosti za grad Zagreb.

Na sportskoj livadi djeca mogu zaigrati razne sportove kao što su softball, ragbi ili squash, upoznati se s crossfitom, capoeirom i mačevanjem te se zabaviti s animatorima koji su pripremili niz zanimljivih igara. Na raspolaganju su im i svakodnevne ‘magične’ radionice koje ih, uz Ministarstvo magije, svaki dan vode u svijet čarobnjaka, ili znanstvene radionice na kojima uče kako izvoditi razne pokuse. Muzej iluzija i Hrvatski prirodoslovni muzej također sudjeluju sa svojim  radionicama. Djeca dva puta dnevno mogu naučiti nešto novo na satovima engleskog jezika i radionicama ručnih radova, a vikendima se upoznati s nekima od starih igara (poput hodanja na štulama i pecanja drvenih ribica). Tu su još i dnevne radionice urbanog plesa, slikanje na mlijeku i pjeni za brijanje svakog drugog dana, radionice olimpizma i olimpijskih vrijednosti vikendom, ples na svili i još mnogo toga, kao i baka koja nakon dana ispunjenog aktivnostima, u sjeni svog velikog drveta čita priče za laku noć.
Radionice HOA-e o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima na programu ZGodionice su vikendima. Prve su održane 29. i 30. kolovoza, a sljedeće su 5. i 6. rujna od 17 do 18 sati. Radionice su namijenjene djeci od 9 do 14 godina, a zainteresirani sudionici mogu se prijaviti prije njihova početka na mjestu održavanja. (hoo/hoa/ap)