Zagreb, 4. ožujka 2020. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) nastavila je s educiranjem kadrova za provedbu programa „Olimpijska radionica“ u predškolskim i školskim obrazovnim ustanovama. Novom jednodnevnom seminaru u HOA-inim prostorijama odazvalo se sedam potencijalnih budućih edukator(ic)a, većinom kineziološkog usmjerenja: Sara Kos, Pavel Sovulj, Dino Čeak, Mario Pervan, Divijan-Martin Kelava, Marijana Staneković i Marija Leskovec.

Predavačica/prezenterica na seminaru bila je HOA-ina voditeljica Odbora za promicanje tekovina olimpizma, olimpijskog pokreta i znanstvenih dostignuća u sportu Ana Popovčić. Po završetku seminara polaznici su dobili i edukativne materijale o olimpizmu te radne mape s materijalima za provedbu radionica. A kroz „Olimpijsku radionicu“ učenici imaju priliku na interaktivan način naučiti od njih obilje zanimljivosti o antičkim olimpijskim igrama, modernom olimpijskom pokretu i njegovu osnivaču Pierreu de Coubertinu te o olimpijskim vrijednostima. Svaka edukativna radionica traje jedan školski sat, u dogovoru s nastavnikom tjelesne kulture ili razredne nastave, budući da učenici umjesto sata tjelesnog imaju radionicu koja se provodi u školskoj sportskoj dvorani.
Podsjetimo, nakon uspješno odrađenih prošlogodišnjih pilot-radionica u školama, projekt „Olimpijska radionica“ zaživio je iznad očekivanja pa je HOA odlučila osposobiti veći broj edukatora za provedbu radionice. (hoo/hoa)