Zagreb, 10. veljače 2020. - Potpisivanjem sporazuma o suradnji između Hrvatske olimpijske akademije (HOA), Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode (HDUN) sedmu godinu zaredom, najavljeno je ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir (6. travnja), proglašenog od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Sporazum su u središnjim prostorijama nacionalne olimpijske udruge potpisali ravnatelj HOA-e Saša Ceraj, glavni tajnik HOO-a Josip Čop i predsjednica HDUN-a Gordana Garašić.

 

Nakon što su Ceraj i Čop čestitali novoj predsjednici HDUN-a na nedavnom izboru za čelnicu udruge s dvogodišnjim mandatom, svi potpisnici izrazili su zadovoljstvo nastavkom međusobne suradnje. Temeljne odrednice sporazuma odnose se na preuzete obveze prilikom organiziranja sportskih i popratnih sadržaja na obilježavanju 7. međunarodnog dana sporta za razvoj i mir koji se najčešće realizira na Zagrebačkom velesajmu (ZV). Ove godine ZV će ugostiti sudionike programa u subotu, 4. travnja. 

Voditeljice projekta su Ana Popovčić u ime HOA-e/HOO-a i Maja Marić u ime HDUN-a. (hoo/vk)