Zagreb, 3. veljače 2020. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) započela je pripreme za drugo izdanje Olympic Day Runa. Ovu svjetsku manifestaciju, koja slavi međunarodni olimpijski pokret i potiče na masovno bavljenje sportom svih dobnih skupina, prošle godine obilježila je utrka Olympic Day Run - Croatia na stazi od 6,3 km oko zagrebačkog Jaruna. Nastupilo je gotovo 500 trkačica i trkača, sportaša i rekreativaca, a predvodili su ih amabasador projekta, dvostruki srebrni veslački olimpijac Damir Martin, te zlatni olimpijac iz Rija, strijelac Josip Glasnović, kao i donedavna top-tenisačica Ana Konjuh.

 

Hrvatska olimpijska akademija uputila je poziv svim potencijalnim sudionicima utrke Olympic Day Run - Croatia 2020., koja će se održati 23. svibnja na Jarunu. Obrazac za prijavu kao i sve druge potrebne informacije nalaze se na linku: https://olympic-day-run-croatia.depar.hr/hr. 

Izvješće s prošlogodišnjeg Olympic Day Runa pročitajte na: https://www.hoo.hr/hr/hoa/hrvatska-olimpijska-akademija/5711-vise-od-400-trkaca-na-hoa-inu-olympic-run-dayu-na-jarunu.