Zagreb, 15. siječnja 2020. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) provodi dva iznimno atraktivna natječaja. U prvom natječaju izbor je sudionika za 60. međunarodni simpozij za mlade Međunarodne olimpijske akademije (MOA), koji će se održati u grčkoj Olimpiji od 23. svibnja do 3. lipnja 2020. MOA-in simpozij za mlade održava se već 60 godina i najstarija je njezina obrazovna aktivnost. Na simpoziju se okupljaju studenti s ciljem usvajanja novih znanja i spoznaja o olimpizmu (oko 200 sudionika iz oko 100 država svijeta). Drugi HOA-in natječaj odnosi se na izbor sudionika 27. međunarodnog seminara o olimpizmu MOA-e, od 3. do 17. svibnja 2020., također u Olimpiji.

Međunarodni seminar o olimpizmu za studente poslijediplomskih studija održava se već 27 godina, okuplja vrsne profesore i predavače iz cijelog svijeta, a namijenjen je studentima poslijediplomskih studija koji se bave i istražuju teme vezane uz olimpizam.

 

Međunarodna olimpijska akademija nalazi se u neposrednoj blizini antičke Olimpije i raspolaže moderno opremljenim prostorima (smještaj u dvokrevetnim klimatiziranim sobama, restoran, konferencijske dvorane, knjižnica) i brojnim sportskim sadržajima (nogometno igralište, 25-metarski bazen, atletska staza, košarkaška, odbojkaška i teniska igrališta).

Sve informacije o uvjetima i rokovima prijave na natječaj mogu se pronaći u donjim dokumentima:

 

Natječaj HOA-MOA YPS 2020.

Natječaj HOA - MOA postgraduate 2020.