Rijeka, 2. prosinca 2019. - U organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije u Galeriji Principij otvorena je izložba sportske fotografije XI. „Odlučujući trenutak“. Uz nazočnost predstavnika Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ), Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), Primorsko-goranske županije, grada Rijeke te međunarodne goste i brojne ljubitelje sportske fotografije, dodijeljene su nagrade i proglašeni pobjednici natječaja koji su uz prva tri mjesta obuhvatili i nagradu za Fair play - koju je uvela HOA - te pohvalu mladim autorima. Izložba je otvorena od 2. do 7. prosinca 2019. godine u Galeriji Principij u Rijeci.

Na otvorenju ravnatelj HOA-e, Saša Ceraj, posebno je istaknuo izvrsnu suradnju HOA-e i ZS PGŽ-a, naglasivši kako je u području sportske fotografije predolimpijska 2019. godina izvrsno prošla za oba partnera. 

Podsjetimo, HOA i ZS PGŽ su u mjesecu srpnju ove godine na riječkom Korzu otvorili Retrospektivnu izložbu „Odlučujući trenutak 2009. - 2019.“, čime su odali priznanje autorima sudionicima u desetljeću postojanja ovog vrijednog projekta. Retrospektivu je ugostio i Samoborski sportski savez prilikom Europskog tjedna sporta, svjedočeći time popularnost ovog projekta i njegovu veliku posjećenost. Retrospektivu je pratio i katalog uz izdanju HOA i ZS PGŽ-a, a novost je Kalendar za olimpijsku 2020. godinu, u kojem je za svaki mjesec u godini dodana jedna fotografija s izložbi „Odlučujućeg trenutka“ te citati velikana sporta i humanizma. Kalendari, koje je tiskala HOA u suradnji sa ZS PGŽ-om, besplatno su podijeljeni svim posjetiteljima i autorima na otvorenju izložbe XI. „Odlučujući trenutak“ u Rijeci.
Čestitavši 86-orici autora na poslanih 600-tinjak fotografija, a posebice dobitnicima nagrada i mladim autorima te onima kojima je fair play kao vrijednost na srcu, ravnatelj HOA-e istaknuo je značaj „zajedničke proslave tajne veze sporta i umjetnosti kojima gotovo uvijek dominira odlučujući trenutak, nadajući se samo kako će uvijek biti kairovski britak i radostan“. (hoo/hoa)