Samobor, 21. rujna 2019. - Povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta u subotu, 21. rujna 2019. godine, u Samoborskom muzeju održano je otvorenje retrospektivne izložbe sportske fotografije “Odlučujući trenutak”, organizatora Hrvatske olimpijske akademije (HOA) i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije (ZS PGŽ). Domaćin izložbe je Samoborski športski savez, a otvorenju su nazočili predstavnici gradskih vlasti i sportskih udruga grada Samobora te tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek. Izložbu je otvorio dogradonačelnik grada Samobora Željko Stanec, a o njoj je govorio ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj.

 

- "Odlučujući trenutak” pokrenut je 2008. godine kao lokalni projekt, a do danas se razvio u međunarodnu izložbu s brojnim partnerima, pa se na ovoj retrospektivnoj izložbi mogu vidjeti i nagrađene, ali i pohvaljene fotografije koje svjedoče o presudnim i pobjedonosnim trenucima u raznim sportskim granama - kazao je Ceraj.

 

Izložba na samoborskoj Šetnici Franje Tuđmana za posjetitelje će biti otvorena sve do 30. rujna 2019. godine. (hoa/hoo/vk)