Zagreb, 7. srpnja 2019. - Posredovanjem Europskih olimpijskih odbora (EOO) i u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) prijavio je u lipnju prošle godine svoju kandidatkinju na magisterij sportske administracije na Ruskom međunarodnom olimpijskom sveučilištu (Russian International Olympic University) u Sočiju. Godinu dana nakon toga, Iris Španjol iz Zagreba uspješno je svladala spomenuti obrazovni program i stekla zvanje magistrice sportske administracije (Master in Sports Administration), potvrdivši da je bila odličan izbor HOA-e i HOO-a za jednogodišnju stipendisticu Zaklade Vladimir Potanin.

Sukladno dogovoru, naziv završnog rada kojim je Iris magistrirala u Sočiju, povezan je s njezinim omiljenim sportom i državom iz koje dolazi: Kakva je gospodarska korist Hrvatske u domaćinstvu plivačkih događaja na otvorenim vodama („What is the Economic Benefit to Croatia of Hosting Open Water Swimming Events“). Za obrađenu temu i obranjenu radnju Iris Španjol je dobila posebne pohvale jer se radi o slabo istraženom sportskom području.

Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatska olimpijska akademija čestitaju Iris Španjol na stečenom magisteriju sportske administracije! (hoo/hoa)