Trogir, 18. svibnja 2019. - U sklopu završnice Svjetskog školskog prvenstva u atletici u organizaciji Hrvatskoj školskog sportskog saveza u Trogiru su dodijeljena priznanja pobjednicima ovogodišnjeg natječaja Školski sport i olimpijski pokret. Već osmu godinu zaredom Hrvatski školski sportski savez (HŠSS) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizirali su natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, na kojem su sudjelovali mladi autori iz obrazovnih ustanova diljem Lijepe naše, a tema ovogodišnjeg natječaja bila je Olimpijski plakat.

U kategoriji učenika srednjih škola prvo mjesto osvojio je zajednički rad autorica Jesenie Novak i Tene Kečkeš iz Graditeljske škole Čakovec iz Čakovca (ŠŠD Graditelj), dok je u kategoriji polaznika osnovnih škola najbolji bio rad učenice Doris Žderić iz OŠ Vladimir Nazor iz Ploča (ŠSD Ploče).
Na poziv Hrvatske olimpijske akademije priznanja je u Trogiru dodijelila istaknuta hrvatska atletičarka i zlatna olimpijka iz Rio de Janeira Sara Kolak. Završna svečanost Svjetskog školskog prvenstva, u sklopu koje su dodijeljena priznanja, trebala je uz vatromet i popratna događanja biti održana na trogirskoj tvrđavi, no, nažalost, zbog lošeg vremena događaj je premješten u zatvoreni prostor te je održan u hotelu Medena.

U istom hotelu, gdje su bili smješteni i natjecatelji i delegacije iz cijelog svijeta za cijelo vrijeme Svjetskog školskog prvenstva bila je postavljena i izložba najboljih radova, pristiglih na natječaj. (hoo/hoa/ap)