Zagreb, 16. svibnja 2019. - Na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu obilježen je i proslavljen Olimpijski dan, uz sudjelovanje pedesetak djece predškolske i školske dobi. Proslavu je organizirao i vodio Marko Vukasović, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i prošlogodišnji sudionik na Međunarodnom simpoziju za mlade Međunarodne olimpijske akademije u grčkoj Olimpiji, koji je uključen i u provođenje radionica Hrvatske olimpijske akademije o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima u osnovnim i srednjim školama.

Djeca su, uz sportske aktivnosti i natjecanja (trčanje, vođenje lopte, dodavanje…), na interaktivan način imala priliku naučiti nešto o modernom olimpijskom pokretu te o olimpijskim vrijednostima.

Na početku događanja podijeljeni su u timove koji su izradili svoje zastave, a potom je simulirana večanost otvaranja olimpijskih igara s mimohodom sudionika, olimpijskom bakljom, olimpijskom zastavom i prisegom. Nakon ekipnog natjecanja, proglašeni su pobjednici, uz naglasak na važnost sudjelovanja i poštenoj borbi, ne samo u sportu, nego i u životu. (hoa/hoo)