Bol, 2. svibnja 2019. - U suradnji s Ronilačkim centrom Big Blue, Turističkom zajednicom grada Bola i Općinom Bol, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizirala je tradicionalnu međunarodnu akciju čišćenja morskog podmorja u Bolu pod nazivom SUB ECO BOL kao dio obilježavanja Olimpijskog dana. Ova akcija se provodi na temelju smjernica Međunarodnog olimpijskog odbora i njegove uloge u poticanju i podržavanju brige za okoliš, promicanja održivog razvoja u sportu te održavanja Olimpijskih igara u skladu s tim idejama.

U samom projektu Hrvatske olimpijske akademija i partnera 1. i 2. svibnja 2019. godine sudjelovalo je stotinjak ronilaca iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Njemačke i Srbije, koji su velikim zalaganjem i ronilačkim umijećem očistili dio bračkog podmorja od zagađenja.

 

- Hrvatska olimpijska akademija je ovom akcijom na praktičan način željela pridonijeti očuvanju okoliša u sklopu olimpijskih smjernica, ali također je i osigurala majice te izradila obrazovne materijale s porukom: „Proučavaj prirodu, voli prirodu i ostani uz prirodu, jer te na taj način priroda nikada neće iznevjeriti!“ - istaknuo je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj. (hoo/hoa)