Zagreb, 19. ožujka 2019. - Međunarodna olimpijska akademija (MOA) ove će godine ugostiti čak tri hrvatska predstavnika na 59. međunarodnom simpoziju za mlade u grčkoj Olimpiji u trajanju od dva tjedna (od 1. do 15. lipnja 2019. godine). Uz dvoje redovitih polaznika, prošlogodišnja hrvatska predstavnica na Međunarodnom simpoziju za mlade u Olimpiji, Marija Lozančić, izabrana je od dužnosnika Međunarodne olimpijske akademije za koordinatoricu za grupe sudionika engleskog govornog područja.

 

Ovaj izbor potvrda je, ne samo osječkoj mačevateljici, sada zagrebačkoj studentici, koja je predstavljala Hrvatsku i na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu kao sportska ambasadorica (Young Change Maker), već i Hrvatskoj olimpijskoj akademiji (HOA) na kvalitetnom odabiru polaznika edukacijskih programa Međunarodne olimpijske akademije.

Studenti koji sudjeluju na ovom programu polaznici su kinezioloških ili drugih fakulteta društveno-humanističkog usmjerenja, a od njih se očekuje predstavljanje zemlje iz koje dolaze, sudjelovanje u sportskim i prezentacijskim zadatcima te nazočnost predavanjima čija je ovogodišnja tematika „Olimpijska diplomacija i mir“. Predavači će nazočnim studentima predstaviti načine na koje sport može doprinijeti pozitivnoj izgradnji međunarodnih odnosa. (hoo/hoa/ap)