Zagreb, 25. veljače 2019. - Ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije (HOA) Saša Ceraj i predsjednica Upravnog odbora Zaklade Dražen Petrović, gospođa Biserka Petrović, potpisali su sporazum o suradnji u provedbi programa „Olimpijski ideali - Dražen Petrović“ tijekom 2019. godine. U suradnji s Muzejsko-memorijalnim centrom Dražen Petrović HOA već treću godinu zaredom provodi spomenuti program, kojim se promoviraju olimpijske vrijednosti i kulturološka dimenzija sporta te popularizira i širi olimpijska ideja spajanja sporta s kulturom i obrazovanjem kroz osobnost i karijeru košarkaša i osvajača triju olimpijskih medalja Dražena Petrovića.

 

U sklopu programa održavaju se obrazovne radionice namijenjene djeci osnovnih i srednjih škola u prostorijama Zaklade Dražen Petrović. Radionice se sastoje od prikazivanja četiriminutnog filma o spomeniku Draženu Petroviću u Lausannei, razgledavanja Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović uz stručno vodstvo, kratkog predavanja o životu i djelu Dražena Petrovića, te pitanja o njemu. Po završetku radionice svaka škola dobiva dva obrazovna stripa, izrađena prema liku i djelu Dražena Petrovića za potrebe školske biblioteke, dvije košarkaške lopte s likom Dražena Petrovića za potrebe nastave tjelesne i zdravstvene kulture u školi te jedan zidni plakat za svakog sudionika radionice.

Od ove godine, uz strip o životu Dražena Petrovića, Hrvatska olimpijska akademija pripremila je i naljepnicu s logom Akademije te edukativan letak o olimpijskim vrijednostima. (hoo/hoa/ap)