Zagreb, 30. siječnja 2019. - Hrvatska olimpijska akademija (HOA) provodi dva natječaja za tradicionalne edukativne programe u domovini olimpizma - simpozij i seminar u organizaciji svoje matične udruge, Međunarodne olimpijske akademije (MOA).

Prvi HOA-in natječaj odnosi se na izbor sudionika MOA-ina 59. međunarodnog simpozija za mlade, koji će se održati u Olimpiji (Grčka) od 1. do 15. lipnja 2019. godine. Glavna tema simpozija je Olimpijska diplomacija: Kako olimpijski sportovi mogu odigrati pozitivnu ulogu u međunarodnoj diplomaciji?

Na drugom natječaju bira se kandidat ili kandidatkinja iz redova studenata poslijediplomskih studija za sudjelovanje na MOA-inu 26. međunarodnom seminaru o olimpizmu. Održat će se također u grčkoj Olimpiji, ali od 08. do 30. svibnja 2019. godine, na temu Olimpijske igre i olimpijski pokret: prošlost, sadašnjost i budućnost - analiza.

Sve troškove puta, smještaja i sudjelovanja snosit će MOA, Olimpijska solidarnost Međunarodnog olimpijskog odbora i HOA.

Prijave za oba edukativna skupa Međunarodne olimpijske akademije treba dostaviti Hrvatskoj olimpijskoj akademiji u zadanim rokovima - krajnji rok za prijavu na simpozij je 15. veljače, a za prijavu na seminar 1. ožujka 2019. godine.

Svi uvjeti za prijave sadržani su u dokumentima o raspisu natječaja (dolje).

 

Natječaj HOA-MOA YPS 2019

Natječaj HOA - MOA postgraduate 2019