Zagreb, 14. prosinca 2018. - U prostorijama Hrvatske olimpijske akademiji održan je drugi sastanak partnera na projektu iz programa Erasmus+ s temom obrazovanja kroz sport (Education through sport - Shaping role models for the future). Uz domaćina i organizatora sastanka, ravnatelja Hrvatske olimpijske akademije Sašu Ceraja, te voditeljicu Odbora za promociju olimpizma, Anu Popovčić, na sastanku su, sa slovenske strane sudjelovali: Aleš Solar, voditelj Slovenske olimpijske akademije, Gregor Jurak,

profesor na Fakultetu za sport Sveučilišta u Ljubljani koje je također jedan od partnera na projektu, te Miha Urek, suradnik Slovenskog olimpijskog odbora na programima financijskog obrazovanja.

Partneri u projektu vrijednom 70.000 eura su Slovenski olimpijski odbor, Hrvatska olimpijska akademija, Portugalski olimpijski odbor i Sveučilište u Ljubljani, a projekt obuhvaća obrazovanje sportaša na područjima koja predstavljaju opasnost od ugrožavanja integriteta sporta poput: dopinga, namještanja utakmica, nasilja kao i svih ostalih oblika nesportskog ponašanja i diskriminacije. Poseban naglasak biti će na edukaciji o financijskom planiranju i financijskoj odgovornosti mladih sportaša.
Na sastanku u Zagrebu ponajprije je bilo riječi o organizaciji i načinu provedbe radionice koja je, u sklopu projekta, planirana u Zagrebu na proljeće. Definirana je ciljna skupina, raspored radionice te dogovorena priprema materijala te aplikacije koja će biti predstavljena sportašima. (hoo/hoa/ap)