Zagreb, 20. listopada 2018. - U zagrebačkom hotelu Westin održana je radionica Međunarodnog olimpijskog odbora "IOC Athlete Career Programme Outreach" za mlade sportaše o mogućnostima ostvarenja nove karijere nakon završetka aktivne sportske karijere. Najčešće je riječ o poslovnim karijerama na tržištu rada.

Radionicu osmišljenu od strane MOO-a, ispred Hrvatske olimpijske akademije organizirala je voditeljica odbora za promociju olimpizma Ana Popovčić, koja je vodila veći dio radionice. Osim nje, voditelji radionice bili su nekadašnja istaknuta sportašica i olimpijka Ana Jelušić, suradnica Međunarodnog olimpijskog odbora i lead edukatorica za programe Dual karijere MOO-a, te Martina Špiljak iz Addeco Grupe. Poseban gost na radionici bio je boksač Željko Mavrović koji je mladim sportašima održao izvrsno predavanje o vlastitom iskustvu završetka sportske karijere i promjeni karijere. Osim Željka Mavrovića, gost na radionici bio je i donedavno ponajbolji europski stolnotenisač Zoran Primorac koji također radi kao edukator MOO-a na programima Dual karijere.

Među sudionicima radionice bili su naša vrhunska tenisačica Ana Konjuh, boksački reprezentativci Toni Filipi (srebrni s Mediteranskih igara), Marko Milun i Petar Cetinić, juniorske svjetske prvakinje u veslanju Josipa i Ivana Jurković, najbolje hrvatske klizačice Hana Cvijanović i Katarina Kitarović te brzi klizači Danijela Ivandić i Martin Kolenc, vrsna streljačica Valentina Gustin, prvaci u karateu Karlo Raguž i Luka Kondić, prvaci u kajaku Luka Obadić, Jadran Zonjić i Ivan Tolić, prvak države u golfu Marko Stepinac, prvakinja države u mačevanju Ana Mesić i članovi juniorske reprezentacije u hokeju na ledu.

Nakon završetka radionice svi su polaznici u anonimnoj anketi radionicu ocijenili izvrsnom i vrlo korisnom za budući život. (hoa/hoo)