Foto: HOO

Zagreb, 13. lipnja 2018. - Sukladno ranijem dogovoru, Hrvatski olimpijski odbor (HOO), Hrvatska asocijacija za sportski menadžment (HASM) i Hrvatska olimpijska akademija (HOA) potpisali su u Zagrebu sporazum o partnerstvu i suradnji.

Cilj sporazuma je poticanje izvrsnosti upravljanja u sportu, razmjena iskustava i jačanje suradnje na razini udruga, nacionalne i lokalne uprave sporta, ali i na drugim područjima društvenog života.

To u praksi znači povremenu edukaciju u sportu, razmjenu sportskih djelatnika, kao i informacija i resursa, brigu o susretima i stipendiranju studenata te kooperativan odnos u projektima sportskog menadžmenta. U svemu tome HASM-u će pomoći Hrvatska olimpijska akademija, dok će HOO omogućiti mu kvalitetnu promociju kroz vlastite medijske platforme i sredstva informiranja. Kako bi se sportski menadžment u Hrvatskoj što kvalitetnije razvijao, HOO će prosljeđivati HASM-u sve relevantne informacije iz tog područja, a koje budu pristizale iz međunarodnog olimpizma.

Ugovor na neodređeno vrijeme potpisali su vodeći dužnosnici partnerskog terceta - Zlatko Mateša (HOO), Ivan Vranković (HASM) i Saša Ceraj (HOA).

Dopredsjednik HASM-a Alojzije Janković najavio je skorašnju izradu kvalitetnog programa suradnje, a glavni tajnik HOO-a Josip Čop naglasio je da olimpijska udruga već ima izrađen program za menadžere u sportu. (hoo/vk)