Zagreb, 22. svibnja 2018. - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je stručni skup pod nazivom Prevencija korištenja dopinga u školskoj populaciji. Skup je organizirao Središnji državni ured za šport, Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping te Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskom olimpijskom akademijom, Fakultetom političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu.

Stručni skup o prevenciji korištenja dopinga u školskom uzrastu dodatno je istaknut kao prvo događanje od njih ukupno 26, koliko ih je na programu povodom hrvatskog preuzimanja predsjedavajuće uloge u Vijeću Europe. Ispred Hrvatske olimpijske akademije na skupu je sudjelovala Ana Popovčić koja je održala predavanje s temom Olimpijske vrijednosti u promociji čistog sporta.
Predavanja su bila namijenjena prosvjetnim radnicima, a stručni skup u Zagrebu, prvi je od četiri planirana skupa koji će se, osim u Zagrebu, održati u Splitu, Rijeci i Osijeku. (hoo/ap)