Bol, 30. travnja 2018. - U suradnji s ronilačkim centrom Big Blue, Turističkom zajednicom grada Bola i Općinom Bol (na Braču), Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizirala je 28. i 29. travnja 2018. godine čišćenje bračkog podmorja u sklopu smjernica Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) o povezivanju sporta i ekologije te utjecaja i očuvanja okoliša.

U ovom međunarodnom projektu sudjelovalo je 120 ronilaca iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije i Srbije, te ronilačke udruge i kineziološki fakulteti iz navedenih zemalja. Ova akcija samo je jedna od programskih aktivnosti putem koje Hrvatska olimpijska akademija obilježava Olimpijski dan (OlympicDay), također u skladu s naputcima MOO-a.

- Osim što sudjeluju u povezivanju sporta i ekologije, sudionici ove vrijedne akcije međunarodnog karaktera upoznali su se i s vrijednostima olimpizma i olimpijskog obrazovanja putem različitih edukativnih radionica i materijala koje je osigurala Hrvatska olimpijska akademija, podižući time svijest o važnosti sporta i vrijednosti koje prenosi u društvu - istaknuo je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj. (hoo/hoa)