Poreč, 26. travnja 2018. - Za vrijeme trajanja završnih školskih natjecanja u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS) u Poreču, Hrvatska olimpijska akademija (HOA) organizirala je dva predavanja o olimpijskim vrijednostima.

Predavanja naslovljena Olimpijske vrijednosti u suvremenom društvu održat će Ana Popovčić (HOA), a organizirana su u sklopu proslave Olimpijskog dana.

Prvo predavanje, za nastavnike i učenike osnovnih škola, održano je 23. travnja, a kao gost je sudjelovao proslavljeni veslački olimpijac Damir Martin, osvajač dviju srebrnih medalja - na Igrama u Londonu 2012. i Rio de Janeiru 2016. godine.

Drugo predavanje, za nastavnike i učenike srednjih škola, održat će se 26. travnja 2018. godine u 18 sati u Konferencijskoj dvorani hotela Delfin. Na predavanju će kao gosti sudjelovati istaknuti hrvatski olimpijci Sara Kolak, atletičarka koja je na OI u Riju prije dvije godine osvojila zlato u bacanju koplja, te stolnotenisač Zoran Primorac, osvajač srebra na OI u Seulu 1988. godine i hrvatski rekorder po broju nastupa na olimpijskim igrama (sedam). Predavanja su otvorena za javnost. (hoo/hoa/ap)