Zagreb, 6. travnja 2018. - Obilježavanje petog Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir dogodit će se u subotu, 7. travnja 2018. godine, na Zagrebačkom Velesajmu, gdje će se u prijepodnevnim satima održati turniri u malom nogometu i košarci „tri na tri“.

Za nastup je prijavljeno devet malonogometnih i sedam košarkaških momčadi (hrvatski olimpijci, novinari, studenti, djelatnici Crvenog križa, azilanti…). Sportskoj dimenziji ovoga događaja prethodilo je potpisivanje ugovora o suradnji u provedbi 5. međunarodnog dana sporta za razvoj i mir u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora.

Partneri-potpisnici su Hrvatska olimpijska akademija (ravnatelj Saša Ceraj), Hrvatski olimpijski odbor (glavni tajnik Josip Čop) i Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (predsjednik Petar Popović).

Temeljna poruka je da se promicanjem doprinosa sporta razvoju mira i tolerancije u društvu iznova ukaže na važnu ulogu sportskih, obrazovnih i općenito nevladinih udruga u pogledu stvaranja pozitivnih vrijednosti u društvu.

Potpisnici sporazuma pozvali su hrvatske medije na praćenje ove vrijedne priredbe. (hoo/vk)